"beláttam, hogy nem biztonságos ott aludni"

Egy hete a Pride előtt emailben szobát foglaltam a Maglódi úti munkásszállónál. Az utóbbi 15-20 év alatt legalább egy tucatszor aludtam ott, mindig turistaként, mert korrektek az árak, közel van a reptérhez / a Kőbánya-Kispest pályaudvarhoz, csendes a környék, stb.

Az e-mailemre nem válaszoltak, de a fogyatékosságom miatt nem tudok telefonálni és annyiszor aludtam már ott, hogy azt hittem most is menni fog. Dél körül érkeztem és elmondtam a recepciósnak, hogy e-mailben foglaltam egy szobát. Nem kérdezte a nevemet, nem nézte meg a számítógépen. Ő azt mondta, hogy turistákat nem fogadnak, mert ők egy munkásszálló. Megkérdeztem, hogy ez a járvány miatt van-e, pedig tudtam, hogy a korlátozásokat feloldották már. Azt mondta, nem a járvány miatt van, hanem ők egy munkásszálló és soha nem fogadtak turistákat. Mondtam, hogy sokszor aludtam már itt turistaként. Azt mondta, hogy ez nem lehet, mert ők egy munkásszálló. Lassan ismételte, mintha nagyon hülye emberhez beszélne. Beláttam, hogy nem fogom nyerni a vitát, de ha meg is nyerném a vitát, nem lenne biztonságos ott aludni, ha a recepciós így áll hozzá, mert neki van szobakulcsa. Inkább elmentem.

Mivel nem volt szállásom, a Tabánon nem maradhattam meghallgatni a beszédeket, mert el kellett érnem a legutolsó vonatot haza. A honlapjukon még mindig olvasható az, hogy "A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérhez való közelsége miatt pedig ideális külföldre induló, és külföldről érkező szállást kereső turistáknak, turistaszállásként."

Hozzászólások