„takarodj ki a metróból, vagy szájba verlek”

2011 elején történt Budapesten, az M2 metrón, hogy egy fiatal lány szóváltásba keveredett egy neonáci bőrfejűvel a Kossuth tér és a Batthyányi tér megállók között.

Pontosan már nem emlékszem, min kezdődött a szóváltás; lehetséges, hogy a lány meglökte a hátizsákjával az embert, nem tudom. Hirtelen az egész metrókocsi arra lett figyelmes, hogy a neonáci fiatalember megfenyegeti az alig 55 kg-os lányt, hogy "Mit képzelsz, te mocskos leszbikus, Magyarország a magyaroké, nem az ilyen mocskos leszbikusoké. Takarodj ki a metróból, vagy szájba verlek!"

Az úriember volt vagy 120 kg, a szintén neonácianak látszó barátnője pedig ott lapított mellette, meglehetősen megszeppenve. Nem különben mi utasok. Azt nem tudtuk, hogy a lány valóban leszbikus volt-e, hiszen egyedül volt, és nem hallottuk, hogy magát leszbikusnak vallotta volna, mindenesetre a fenyegetés tárgya szexuális irányultságára vonatkozott. A lány szerencséjére a metró befutott a Kossuth térre, így gyorsan ki tudott szállni és elmenekült. Természetesen az állomás peronja körül sem ellenőrök, sem biztonsági emberek nem voltak. Ők általában a mozgólépcsők környékén vannak. Gyorsan kiszálltam, hogy a lány után menjek, és a normális magyar társadalom nevében elnézést kérjek tőle, de addigra már eltűnt a tömegben.

Máig sajnálom, hogy nem értem utol.

Hozzászólások