„egyikőjük nekem esett, rúgott, és próbált megütni is”

Budapesten a 4-es, 6-os villamos vonalán tartottunk hazafelé kézenfogva a párommal, amikor elsétáltunk egy bár mellett a Király és Wesselényi utcai megállók között. A teraszon ültek páran, és amikor elhaladtunk mellettük, beszóltak nekünk. Mi nem akartunk problémát, ezért szó nélkül tovább haladtunk, majd átmentünk a Wesselényi utcai villamosmegállóba, hogy villamosra szálljunk.

Sajnos a villamos nem jött, ők pedig utánunk jöttek. Körbezártak minket. Az egyikőjük telefonját a kezében tartva vagy videóra vette az eseményeket, vagy csak annak reflektorjával világított. Míg a másik kettő elkezdett ordítani velünk, hogy buzik vagyunk-e? A barátom próbálta lenyugtatni őket, én is csak annyit kérdeztem, hogy mégis mi problémájuk van, de nem válaszoltak. Volt egy srác a megállóban tőlünk nem túl messze, de amikor elkezdett közeledni, akkor rá is rákiabáltak, hogy menjen onnan, ne avatkozzon be.

A szóvita után az egyikőjük a párom combjába rúgott, akkor megpróbáltunk kitörni a körből. Persze utánunk jöttek. Az egyikőjük nekem esett, rúgott, és próbált megütni is. Az egyik ütés eltalálta az állkapcsom, ekkor törhetett el a szemüvegem. De szerencsére el tudtam húzni félig a fejem, így nem sikerült nagyot ütnie. Egyik pillanatban el is estem, de magammal rántottam őt is, így már nem tudott se rúgni, se ütni.

Ez után sikerült kicsit arrébb mennem, de persze jött utánam. Mituán észrevettem, hogy nem csak egy, hanem két srác is jön felém, akkor elkezdtem szaladni egy terasz felé, ahol sokan ültek kint.

Az események közben igyekeztem a páromat is szemmel tartani, de nem láttam pontosan, vele mi történt. Miután a teraszhoz szaladtam, a két srác nem jött utánam, hanem inkább elszaladtak. Ez után mentem vissza a páromhoz a megállóba. Szerencsére nem volt semmi komolyabb baja. Verekedés közben kiesett a kulcsom is, ezt sikerült megtalálnom, majd villamosra szállva hazamentünk.

Hozzászólások