„buzik vagytok, ugye?”

2011. június 18-án a Meleg Méltóság Menetén vettünk részt ketten a barátommal. Az esemény végeztével a Budapest Alkotmány utcából a környező mellékutcákon keresztül a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül a Nyugati tér felé távoztunk, ahol lementünk a metróállomásra, hogy elhagyjuk a helyszínt. A metróállomáson két atlétatrikós, középkorú, számunkra ismeretlen férfi odajött hozzánk, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy belénk kössön. Egyikük kopasz, az átlagosnál kicsit kövérebb, erős testalkatú 38 év körüli férfi volt, fehér atlétatrikóban. Másikuk hasonló korú, rövid világosbarna/vörösesbarna hajú, narancssárga atlétatrikós férfi volt.

"Melyik oldalon álltatok, srácok?" kérdezték először, amire mi értetlenül néztünk. "Hogy értve?"- kérdeztünk vissza. "Tudjátok, miről van szó, ezeknek az aberrált buziknak a felvonulásán" -hangzott a válasz. "Mi közöd hozzá?" kérdeztem én, majd ők tovább kötekedtek és próbáltak megakadályozni bennünket abban, hogy felszálljunk az érkező metrószerelvényre... "Buzik vagytok, ugye?" "Ott voltatok, ugye?" "A buzi rendőrök védtek titeket, ugye?" -folytatódott a provokáció, amire mi határozottan felszólítottuk őket, hogy hagyjanak minket békén, és különben sem gondoljuk, hogy beszélgetnünk kellene velük. "Kulturált emberek észreveszik, ha nem akarnak beszélgetni velük, menjetek és beszélgessetek mással, ha ennyire érdekel a téma" - mondtam nekik. Ekkor megérkezett a M3-as metró, Kőbánya-Kispest irányában, és megvártuk, míg ők felszállnak, és szándékosan egy másik metrókocsiba szálltunk be.

A következő megállónál (Arany János utca), átjöttek a mi metrókocsinkba és elénk álltak "Köcsögök vagytok, nem?"- kérdezték, amire határozottan kértük őket, hogy fejezzék be a provokálást és hagyjanak békén minket..."Fent vagytok a zacsipacsi.hu-n, mi?" - folytatta az egyikük, és fenyegetőleg elénk állt. Folyamatos figyelmeztetésünk ellenére sem akartak békén hagyni bennünket. A Deák térhez érve azt mondtuk, hogy ha nem hagynak békén, akkor hívjuk a biztonságiakat. Megpróbáltunk leszállni, amit először nem engedtek, de végül sikerült lelépnünk a járműről. Leszállás közben az egyikük leköpött és belerúgott a lábamba, még éppen azelőtt, hogy bezáródott volna az ajtó. A metrószerelvénnyel aztán ők tovább utaztak, mi ott maradtunk a Deák téri metróállomáson.

Hozzászólások