„életemben először buziztak le az utcán”

Június 11-én életemben először lebuziztak az utcán!

A Deák téren a meki előtt történt. Egyik ismerősömmel sétálgattunk, de Ő gyorsan beugrott a mekibe kajáért, én kint vártam rá. Nem öltözködtem kirívóan, semmi extra nem volt rajtam. Egyszer csak mégis arra lettem figyelmes, hogy egy ember telefonálás közben, buzizik veszettül. Na mondom! Akkor még le se esett, hogy rám mondja...

Aztán látom, hogy megfordult, és úgy néz, hogy megtudna ölni! Na ott akkor kapiskáltam, hogy itt gáz van. Aztán jött felém, előttem kitért, s megint hangosan mocskos köcsög buzizott. S visszanézett rám! Elment egy darabon, s akkor megint visszafordult. Itt már ösztönösen elővettem a táskám oldal zsebéből a gázspraymet, s szépen a kezemben hagytam, hogy láthassa mi van nálam.

Vette az adást, mert megtorpant, s megállt, de még jobban elkezdte mondani a "telefonba" a magáét. Görkoriban voltam, így a biztonság kedvéért arrébb gurultam pár métert, de ő annyial közelebb jött utánam. Itt bepöccentem, hogy nehogy már 2011! Budapest! Egy világváros belvárosában rettegnem kelljen! Elindultam felé, farkasszemet néztük, s elsuhantam mellette, miközben az arcomba köcsög-buzizott. Erre mérgemben megálltam, direkt féloldalasan helyezkedtem, hogy ha jön, üt, akkor tudjak reagálni s felkészültem, hogy lesz ami lesz, ha kell lefújom, vagy verekedek, s segítségért kiálltok, vagy bármi, de nem fogok menekülni!

Egy jó darabig ott álltunk szinte 1 méterre egymástól. Mérgemben már rágyújtottam, jelezvén, hogy nem fogok elmenni mellőle, s nem félek. Vártam, hogy majd most lendül a kar, de nem csinált semmit. Az is megfordult a fejemben - amennyire feszült, ideges, s mérges voltam -, hogy ráfújom a füstöt, de nem akartam provokálni, s annyi bátorságom azért mégse volt + zavart a görkori is, hogy nem állok 100%-ban stabilan a lábamon, bár előnye, hogy ha azzal megrúgom, akkor azt megérezte volna. Mondom: nagyon feszült és mérges voltam. Lebuziztak! Persze, hogy felment a pumpa! De ő végül csak elfordult, s morgott tovább. Nem volt valami gazdag szókincse...

Szinte biztosra veszem, hogy a belvárosnak, a tömegnek és az olykor-olykor hallható szirénázásoknak volt köszönhető, hogy nem jött nekem! (Nah jó, lehet, hogy a gazspray is nyomot valamit a latba!)

Hozzászólások