„behívod apucit?”

Egy bankban dolgoztam akkoriban. Az egyik kolléganőm a napi feladatvégzés során káromkodni, szidalmazni kezdett, mivel úgy gondolta, hogy a munkámat nem megfelelően látom el. A gond csak az volt, hogy azt gondolta a kolléganő, hogy nem vagyok a közelben, de a megjegyzéseit éppen hallottam, mögötte álltam, csak ő nem vette észre. Amikor szóvá tettem, hogy a stílusa nem megfelelő, heves szóváltás keletkezett. A kolléganő a nemi hovatartozásomra, identitásomra utaló megjegyzéseket tett és a végén egy nagyon heves és indulatos veszekedés alakult ki, tettlegesség nélkül.

A kolléganő a végén megkérdezte tőlem, hogy "behívom-e apucit" (a páromat) és majd ő fog-e megvédeni, erre én azt válaszoltam, hogy ahhoz, hogy megvédjem magam, nem kell "apucit" behívnom. A párom értem jött, elmeséltem neki, mi történt. A kolléganő elhaladt mellettünk és ekkor a barátom kérdőre vonta, sajnos a szavait nem igazán válogatta meg. Konfliktus itt nem történt, a kolléganő gyors léptekkel távozott.

Másnap reggel behívattak a HR osztályra, ahol közölték, hogy a történtek után semmi keresnivalóm a cégnél, azonnali hatállyal szedjem össze a cuccomat és hagyjam el az épületet.

Hozzászólások