„fiú vagy, vagy lány?”

Még március 25-én az esti órákban (11 - éjfél körül) sétáltam a körúton a Nyugati Pályaudvartól a Király utca irányába, éppen smst olvastam, amikor arra lettem figyelmes, hogy két huszonéves fiatalember hangoskodva jön velem szemben a járdán. Az egyik láthatóan részegen azt ismételgette kiabálva: "Hol van mindenki?" Nem foglalkoztam velük, gondoltam elsétálok mellettük.

De a következő pillanatban a kiabáló srác egy láblendítéssel hasba rúgott, majd ment tovább. A társa mondta neki, hogy "te hülye, ez egy lány", de az ment tovább, talán még valamit kiabált, nem értettem. A társa menet közben visszafordulva kiabált utánam, hogy "fiú vagy, vagy lány? csak mert úgy nézel ki, mint egy transzvesztita!" Hozzá kell tennem, semmi különös nem volt az öltözékemben, egy nem olyan szűk farmer nadrág, egy csíkos póló és egy kardigán volt rajtam... Talán a rövid hajamnak és az általuk elfogyasztott alkoholnak köszönhető, hogy képtelenek voltak felfedezni nőies jellemzőimet...

Az atrocitás után egyből fel sem fogtam, hogy mi történt, mentem tovább. Talán kicsit "sokkos állapotban" lehettem, ezért nem volt rám és az érzelmeimre hatással. Amikor visszaértem barátaimhoz a Király utcába, értetlenül állt mindenki az eset előtt.

Hozzászólások